Ana Sayfa İNDEKS AYD 2015’in 1 Numaralı Markaları ödüllendirildi

2015’in 1 Numaralı Markaları ödüllendirildi

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ve BAREM işbirliği ile gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, tüketicinin AVM’lerde en beğendiği ve tercih ettiği perakende markaları Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen özel bir törenle sahiplerini buldu.

AYD – BAREM işbirliğiyle bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen “1 Numaralı Markalar – 2015” ödül töreni CEFIC ve Zorlu Center’in özel sponsorluğu ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ödül gecesinde Türkiye’nin önemli perakende markaları toplam 15 farklı kategoride ödüllendirilirken; bu yıl ilk kez verilen “Anchor Mağaza” ödülü ve geçen sene ilki verilen “En Beğenilen Marka Yüzü” ödülleri de sahiplerini buldu.
Gecenin sunuculuğunu Radyo Programcısı ve Showman Geveze üstlenirken, ünlü keman sanatçısı Canan Anderson ise keyifli bir performansla geceye renk kattı. DJ eşliğinde kokteyl alanında konuklara özel sergilenen ve Vakko Esmod tarafından hazırlanan özel tasarımlar da beğeniyle karşılandı. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği tarafından düzenlenen bu özel gece, markaların yönetim kurulu üyelerini, üst düzey marka yöneticilerini, marka yüzlerini, alışveriş merkezleri yatırımcılarını, yöneticilerini ve sektörün diğer iş ortaklarını bir araya getirdi.

Ödül gecesinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, konuşmasında “1 Numaralı Markalar – 2015” ödüllerinin öneminin altını çizerken ödül törenine desteklerinden dolayı da sponsorlar CEFIC ve Zorlu Alışveriş Merkezi’ne teşekkürlerini iletti. Belgü konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir ödül töreninde daha beraberiz amacımız bu ödül törenini daha büyüterek daha köpürterek daha manalı biçimde sürdürmek. Bu yıl 7’nci kez “1 Numaralı Markalar – 2015” ödüllerini dağıtıyoruz. Elbette bu ödülleri zaman zaman rakipler alıyor ama bizim işimizde çok değişik bir his, duygu var. En azından alışveriş merkezlerinde ve bugüne kadar işbirliği yaptığımız perakendeciler de bunu çok net olarak görüyoruz. Biz birbirimize rakip değiliz, biz beraberce büyüyor ve birbirimizi geliştiriyoruz. Birimizin daha iyi yaptığı bir şeyi gördüğümüzde onu daha ileriye taşımak adına neler yapabileceğimizi aramızda konuşuyoruz, konuşabiliyoruz. AYD bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. 8 yıl önce kurulan AYD ilk günden bugüne bu sektörü nasıl geliştiririz, hangi noktaya getirebiliriz gibi daha birçok fikir birliği ile hareket eden ve daha iyiyi hedefleyen bir dernek. Biliyorsunuz yaklaşık 3 yıl önce de 5 derneğin bir araya gelmesi ile TAMPF’ı kurduk. Hem perakende hem alışveriş merkezlerini bir çatı altında toplayan başarılı bir federasyon olarak hizmet veriyor. Kurulduğundan bugüne dek de sektörümüzü büyütmek üzerine önemli çalışmalara imza atıyorlar. Biliyorsunuz bir Perakende yasasından bahsediliyor ve bununla ilgili de yönetmelik çalışmaları var. Bu süreçte uyum içeresinde tek bir metine ulaşabilmenin mutluluğunu yaşadık. Bu gerçekten ticaret hayatında, hatta dünya ticaret hayatında bile çok fazla görülmeyen bir şey. Bu da perakendecilerle alışveriş merkezlerinin nasıl iç içe ve verimli bir şekilde çalışmalar yaptığının en önemli göstergelerinden biridir diyebiliriz.”

Gecenin sponsorlarından Zorlu Center adına söz alan Zorlu Center AVM Yönetimi & Rezidans Satışından Sorumlu Genel Müdür Didem Aydın gece ile ilgili şunları söyledi: “Her alanda olduğu gibi perakende alanında da tüketicilerin beğenisini kazanmak hiç kolay bir iş değil. Bunu sektörün temsilcileri olarak bizler çok iyi biliyoruz. Sadece markanın gücüne güvenmek tüketicilere ulaşmak ve onların “bir numarası” olmak için yeterli değil. Marka sadakati yaratmak müşterilerin kalplerine dokunmaktan, onların isteklerini ve taleplerini doğru anlamaktan geçiyor. Zorlu Alışveriş Merkezi olarak çok başarılı bir yılı geride bırakıyoruz. Bu sene birçok başarılı projeye ve kampanyaya imza attık. Bundan sonraki senelerde de başarılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu başarıda rol oynayan Zorlu ekibi kadar bünyemizdeki markalara ve iş ortaklarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Markalarımız bize inanarak bu yola bizimle beraber çıktılar. Serüvenimizin başından beri birçok başarıya beraber imza attık; birçok ilki yine beraber gerçekleştirdik ve bundan sonraki yıllarda da birlikte gerçekleştirmeye devam edeceğimize inanıyoruz. Yeni yıla sayılı günler kala ziyaretçilerimize en mutlu anlarını geçirdikleri ve gülümseyerek ayrıldıkları bir yer olmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alacak. 2015’in en iyilerinin tüketicilerin görüşleriyle seçildiği bu akşam yine birçok başarılı markamızı hep birlikte göreceğiz. 7 yıldır istikrarlı bir şekilde düzenledikleri “1 Numaralı Markalar-2015” ödül gecesi için huzurlarınızda Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’ne ve BAREM’e de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.”

CEFIC Başkanı Anthony Khoi ise konuşmasına 5 yıldır “1 Numaralı Markalar-2015” ödül törenini sponsor olarak destekliyor olmanın gururunu yaşadıklarını bundan sonraki ödül törenlerinde de işbirliklerini sürdürmeyi umduklarını ve bundan da mutluluk duyacaklarını belirterek başladı. 1 Numaralı Markalar 2015” araştırma sonuçlarının tüketici davranış ve tercihlerini anlamak için büyük önem teşkil ettiğinin altını çizen Khoi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz de Cefic olarak Tüketici araştırmalarından, alışveriş merkezlerimizdeki faaliyetlerimize yönelik iş planlarımızı yaparken büyük ölçüde faydalanmaktayız. Başarının tüketiciye yakın olmaktan, tüketicinin ihtiyaç ve beklentilerini anlayıp bu ihtiyaç ve beklentilere uygun çözümler üretebilmekten geçtiğine inanıyoruz, bu yönde de her yıl gerek online gerekse de bire bir görüşmeler ve araştırmalarla tüketicimize ulaşmaya özen gösteriyoruz.”

2015’in 1 Numaralı Markaları
Kadın Giyim: Koton
Erkek Giyim: D’S Damat
Günlük Spor Giyim: LCW
Çocuk Giyim: Panço
Bebek-Oyuncak: Toyzzshop
Spor Malzemeleri: Adidas
Ayakkabı Çanta: FLO
Kişisel Bakım – Kozmetik: Gratis
Mobilya Dekorasyon: Koçtaş
Teknoloji Perakende: Teknosa
Teknoloji Üretici: Arçelik
Aksesuar: Atasay
Self Servis Restoran: Burger King
Restoran: Baydöner
Kafe: Kahve Dünyası
En Beğenilen Marka Yüzü: Mavi – Serenay Sarıkaya
Anchor Mağaza: Teknosa

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz