Ana Sayfa İNDEKS Ceylan Karavil Park ‘2022’de değişerek gelişiyor, geliştikçe değişiyoruz’

‘2022’de değişerek gelişiyor, geliştikçe değişiyoruz’

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park AVM Genel Müdürü Necati Ufuk Toydemir 2022 yılının ilk çeyreği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Alışveriş merkezi yönetimi konusunda Türkiye’de en tecrübeli isimler arasında yer alan ve şu anda ENS Danışmanlık bünyesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park AVM Genel Müdürü Necati Ufuk Toydemir, 2022 yılının ilk çeyreği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“2020 yılının mart ayında etkilerini hissetmeye başladığımız pandemi döneminden olumsuz olarak etkilenen alışveriş merkezleri 2021 yılının temmuz ayında başlayan toparlanma sürecini 2022 yılında da devam ettirecektir” diyen Toydemir, değerlendirmesinde şu konulara dikkat çekti:

“Ziyaretçi sayıları pandemi öncesi döneme ulaşıyor”
“2020 yılında ve 2021 yılının ilk yarısında ziyaretçi sayılarında yaşanan kayıplar özellikle 1 Temmuz 2021 tarihinde normalleşme kapsamında atılan adımlar sonrası telafi edilmeye başlanmıştı. 2022 yılının ilk çeyreği verileri ile pandemi öncesi dönem olarak adlandırabileceğimiz 2019 yılı ilk çeyreğini karşılaştırdığımız zaman ziyaretçi sayılarında dengeyi sağladığımızı, bu dönemde elde edilen tecrübeler ve yaptığımız değişimler sonucu yılın ikinci çeyreğinde ise pozitif değişimi göreceğimizi düşünmekteyim.”

“Değişimin kodlarını doğru okuyarak çok emek verdik”
“Alışveriş merkezleri olarak değişen rekabet koşulları ve tüketici alışkanlıklarını yakından takip ederek, değişimlerin kodlarını doğru okuyarak yatırımlarımızın değerini koruyarak her geçen gün koruduğumuz değerin üzerine değeri artırmak için her zamankinden daha fazla enerji ve emek harcadık.

Yıllar önce ziyaretçilerimizin ilk ihtiyacı alışveriş iken, zamanla ilk ihtiyaç sosyalleşmeye, eğlenceye, sağlıklı alanlarda güvenli ortamlara doğru bir gelişim gösterdi. Mimari olarak daha fazla gün ışığı isteyen ziyaretçilerimiz artık daha çok. Alışveriş merkezlerinde teras, bahçe, peyzaj alanları gibi kapalı alan dışındaki açık alanlarımız son yıllarda oransal olarak arttı. Ziyaretçimizin alışveriş merkezlerinin ilk jenerasyonundaki klasik alışveriş deneyimi isteğine ilave olarak, yeni ihtiyaçları olarak ortaya çıkan ortak çalışma alanları, güzellik ve kişisel bakım merkezleri, çocukları için nitelikli kreş alanları, kültürel ve sanatsal beklentilerini karşılamak için sergi alanları, kültürel ve sanatsal kurs alanları, spor tesisleri ve sağlık hizmetlerini bünyesinde barındıran konseptler alışveriş merkezlerimizde yer almaya başladı. İşte bu ve benzeri ziyaretçi beklentilerindeki değişim sonucunda beklenti ve ihtiyaçları karşılamak için alışveriş merkezlerimizde geliştirme ve değişim çalışmalarımız devam ediyor ve edecek. Bu değişimler ile alışveriş merkezlerimiz tamamen bir yaşam merkezi haline geldiler ve gelmeye devam ediyorlar.”

“AVM yatırımları oldukça yavaş hızda ilerleyecek”
“Alışveriş merkezleri yatırımları özellikle 2000’li yılların başından itibaren hızlı bir ivme kazanmış ve bugün 500’e yaklaşan yatırımdan söz edebilmekteyiz. Alışveriş merkezlerimizin sunmuş olduğu kiralanabilir alanlara baktığımız zaman özellikle bazı bölgelerde belli bir doygunluğa ulaştığımızı görmekteyiz. Özellikle pandemi dönemi ile başlayan süreçte alışveriş merkezi yatırımlarının oldukça yavaş bir hızda büyüyeceğini söyleyebiliriz. Diğer yandan da var olan, şu anda ziyaretçilerimize hizmet veren alışveriş merkezlerimizin yenileme, büyüme, konsept geliştirme gibi proje yatırımları önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.”

“Alışveriş merkezlerinde dijitalleşme konusunda önemli adımlar atıldı”
“Pandeminin etkilerini göstermeye başlaması ile alışveriş merkezleri olarak dijitalleşme konusunda ciddi adımlar atmaya başladık. Dijitalleşmeyi alışveriş yönünden ele alırsak alışveriş merkezleri online alışveriş ve fiziki alışveriş arasında ziyaretçimizin isteklerine cevap verebilecek ve onlara kolaylık sağlayacak çözüm yollarına odaklanmış durumdayız.

Bu konuda yapılan en yaygın çalışmalar olarak AVM’lerde pick-up noktaları, AVM lojistik merkezi gibi çözümlerle online alışveriş ile entegre olabilecek projeler geliştirilmeye başlandı. Ayrıca ziyaretçilerimizin özellikle son 2 yılda değişen alışveriş beklentileri ve ihtiyaçları sebebiyle perakendecilerin eskiye göre çok daha fazla deneyimsel mağazalar geliştirmeye odaklandığı bir dönemdeyiz. Bu alanda bugüne kadar elde ettiğimiz Big datanın da yapay zeka ile birlikte kullanılması bu dönemde tanık olacağımız gelişmeler arasında yer alacak.”

“2022 gündemimiz sürdürülebilirlik”
“Özellikle son 2 yılda oluşturduğumuz sürdürülebilir stratejiler ve son dönemlerdeki enerji konusunda global bazda yaşanan sıkıntılar alışveriş merkezlerimizi çevreci ve sürdürülebilir enerji çözümlerine yönlendirdi. Bizlerde alışveriş merkezleri olarak kendi elektriğimizin bir kısmını üretecek güneş enerjisi projeleri, gri su projeleri ve atık yönetimi gibi konulara yatırım yapma kararları aldık. Bu konularda yeni yatırımlar da önümüzdeki dönemde en çok duyacağımız konular arasında olacaktır.”

“Cirodan çok adet artışını takip edeceğiz”
“Enflasyonun etkisi ile birlikte yılı cirolarda artışla kapatacağız. Bu sene özellikle satıştaki adet değişimlerini takip edeceğiz. Bu konuda verilerin kullanılması , tüketicinin beklentisi olan deneyimlerin yaşatılması ve operasyonel verimliliğin her geçen gün daha da geliştirilmesi önemli olacaktır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz