Ana Sayfa Gündem Batılı markaların çekildiği Rus AVM’ler Türkiye, Çin, Hindistan ve Brezilya’dan perakendeci arıyor

Batılı markaların çekildiği Rus AVM’ler Türkiye, Çin, Hindistan ve Brezilya’dan perakendeci arıyor

Batılı markaların peş peşe çıktığı Rusya’daki AVM’ler, boş mağazaları doldurmak için Türkiye, Çin, Hindistan ve İran’dan perakende markaları arıyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Avrupalı ve Amerikalı perakende markalar, ülkeden çıkma kararı almıştı. Batılı markaların ülkeden çıkmasıyla Rusya’daki AVM’ler mağazaları da boş kaldı.

Rus Alışveriş Merkezleri Konseyi (RCSC), yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından batılı perakendecilerin göçünün yarattığı boşluğu kapatmak için Türkiye, Çin, Hindistan ve İran’dan perakendeciler aradığını söyledi.

Moskova, yaptırımlar karşısında artan izolasyonu ile mücadele etmenin yollarını bulmak için boğuşuyor ve geliştiricileri, alışveriş merkezi sahiplerini ve perakende zincir operatörlerini temsil eden bir kuruluş olan Rus Alışveriş Merkezleri Konseyi (RCSC), ilgili temsilcilerle şu anda müzakere ettiğini söyledi. Batılı markalara alternatif bulma konusunda Türkiye, Çin, Hindistan ve İran bulunuyor.

RCSC internet sitesinde yapılan açıklamada, “Uygun eşdeğerlerinin bulunabilmesi için Rusya’da faaliyetlerini geçici olarak durduran yabancı şirketlerin bir listesi kendilerine gönderildi” denildi.

Zaman içinde bu, feshedilmiş markaların ürünlerini benzer kalite ve tasarıma sahip ürünlerle tamamlamaya veya tamamen değiştirmeye yardımcı olacak.

H&M, Inditex, Uniqlo ve John Lewis de dahil olmak üzere düzinelerce ünlü perakendeci, Rusya’nın geçen ay Ukrayna’ya on binlerce asker göndermesinden bu yana operasyonlarını geçici olarak durdurdu veya ülkeyi terk etti.

100’den fazla piyasa katılımcısının katıldığı bir RCSC toplantısında, Rus perakendecilerinin karşılaştığı zorluklar tartışıldı. RCSC, Melon Fashion Group’taki Geliştirme Direktörü Igor Maltinsky’nin, yerel perakende firmalarının karşılaştığı ana zorluğun, tedarik ve lojistik maliyetlerindeki büyük artışların yanı sıra diğer birçok faktöre bağlı olarak üretim maliyetlerinin kontrol edilemeyen artışta olduğunu söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz