Ana Sayfa Kitap-Müzik Rudolf Nureyev: Düşlerinin Adası Belgeseli gösterimde

Rudolf Nureyev: Düşlerinin Adası Belgeseli gösterimde

Rudolf Nureyev: Düşlerinin Adası Belgeseli’nin İstanbul’daki ilk gösterimi Fitaş Sineması’nda 22 Mart akşamı gerçekleştirildi.

Evgenia Tirdatova ve Orhan Tekeoğlu’nun yönettiği, yapımcılığını Evgenia Tirdatova, Nurdan Tekeoğlu ve Yasemin Pirinçcioğlu’nun üstlendiği ve Rudolf Nureyev’in Türkiye sevgisini Yasemin Pirinçcioğlu, Hülya Aksular, Nilay Yeşiltepe, Asaf Güneri, Zeynep Fadıllıoğlu gibi sanat ve iş dünyasından insanlar üzerinden anlatan Rudolf Nureyev: Düşlerinin Adası Belgeseli’nin İstanbul’da ilk gösterimi Fitaş sinemasında yapıldı.

Window to Europe in Vyborg Film Festivalinde En İyi Ortak Yapım Ödülü alan, Antalya Film Festivali, St, Petersburg “A Message to Men” Film Festivali, Kayseri Altın Çınar Film Festivali, Antakya Film Festivali gibi onlarca festivale seçilen belgeselin gösterimine Leyla Alaton, Canan Göknil, Asaf Güneri, Zeynep Fadıllıoğlu, Metin Fadıllıoğlu, Özcan Albak, Nur Albak gibi iş dünyasından birçok insan ve sanat dünyasından Sezai Aydın, Hülya Aksular, Nilay Yeşiltepe gibi birçok kişi katıldı.

Rudolf Nureyev: Düşlerinin Adası Belgeseli Türkiye ve Dünya yolculuğuna devam edecek.

Sanat, aile hasreti, mutluluk ve zafer dolu yaşam öyküsü

Kuğu Gölü, Uyuyan Güzel, Fındıkkıran ve Don Kişot gibi dünyanın en önemli bale gösterilerinde rol alan Nureyev, 1993 yılında hayata veda ediyor. Sanat, zafer, mutluluk ve hüzün dolu bir yaşam hikayesi; Rus kökenli Evgenia Tirdatova tarafından senaryolaştırıldı. Tirdatova ve Orhan Tekeoğlu’nun birlikte yönettiği “Rudolf Nureyev: Düşlerinin Adası”, Nurdan Tekeoğlu ve VIP Turizm CEO’su Yasemin Pirinçcioğlu yapımcılığında izleyicilerle buluşuyor.

Klasik balenin reformcu yorumcusu, dâhisi ve dünyanın en büyük efsanelerinden biri olarak kabul edilen Rus balet Rudolf Nureyev’in Türkiye günleri ilk kez bir belgeselle gün ışığına çıkıyor.

Nureyev, 1961 yılında SSCB’den kaçarak Fransa’ya iltica etmesinin ardından ülkesine girişinin yasaklanmasıyla yaşadığı vatan ve aile hasretini Türkiye’de giderir. Tüm dünya basınının peşinden koştuğu Nureyev her yaz Türkiye’dedir, ancak kimsenin haberi olmaz. Nureyev, 1980’li yılların ortalarında Fethiye civarındaki Gemicikler Adası yakınlarında arazi almaya çalışmış, ancak dönemin hükümeti dünya starına istediği araziyi vermez. Buna rağmen her yaz Türkiye’ye gelen Nureyev, en yakın arkadaşı Yasemin Pirinçcioğlu’nun yardımıyla Fethiye yakınlarındaki köylerde annesine, babasına benzettiği insanlarla özlem giderir.
İki hafta süren çekimlerde, İstanbul Kapalıçarşı, Rüstem Paşa Cami, Topkapı Sarayı, Fethiye Gemiler Adası ve İzmir’in Bademli Köyü’ndeki Yasemin Pirinçcioğlu’nun evi mekan olarak kullanıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz