GIA (Global Industry Analysts) tarafından hazırlanan “Global Stratejik İş” raporuna göre, NAS (Ağa Bağlı Depolama) pazarının 2020 yılında 13,2 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Bağımsız araştırma kuruluşu Technavio’ya göre ise 2016 ve 2020 yılları arasında NAS pazarının yüzde 11 oranında büyümesi tahmin ediliyor. Veri depolama alanında kullanıcılarına yenilikler sunan Synology, yazılım ve Ar-Ge gücü ile dikkat çekiyor.
Kurumların verilerini güncel tutmaları ve güvenliğini sağlayabilmeleri, iş süreçlerinin kesintiye uğramadan devam etmesini sağlıyor. Yenilikçi yazılım ve uygulamaları ile kendini rakiplerinden farklılaştıran Synology, kurumların ve profesyonellerinin depolama ihtiyaçlarını karşılamak için Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor. Kullanıcıların hizmetine sunulan DSM 6.1 beta (DiskStation Manager) sürümü ile Synology NAS cihazlarının all-in-one (hepsi bir arada) sunucu olarak kullanılması ve IT stratejilerinin merkezine konumlandırılması sağlanıyor. Synology’nin DSM 6.1 beta sürümü, kullanıcıların, yenilikçi NAS deneyimini farklılaştırıyor.
Verilere her yerden, her zaman ve kolayca erişilecek
DSM 6.1 beta sürümü birçok yeniliği beraberinde getiriyor. İşletim sisteminin yenilikleri; sistem durumu izleme, geliştirilmiş veri bütünlüğü sağlama, dosyaların kendi kendini iyileştirmesi ve Apple’ın Time Machine için genişletilmiş destek sunmasının yanı sıra, sistem yöneticilerinin işlerini kolaylaştırmak için esnek güncelleme seçenekleri sunuyor. Active Directory Domain servisi ile Synology NAS modelleri, kullanıcıları, grupları ve cihazları yönetmek için kullanımı kolay araçlara sahip.
Büyük boyutlu verileri aktarmak sorun olmaktan çıkacak
Synology tarafından yeni geliştirilen SITA (İnternet Aktarım Hızlandırıcısı) teknolojisi Presto ile bilgisayar ve internet üzerinden uzaktaki Synology NAS cihazları arasındaki dosya transferi ve performans optimize edilebiliyor. Universal Search uygulaması ile Synology NAS cihazları üzerinden, belgelere, multimedya dosyalarına veya herhangi bir uygulamaya istenilen an hızlıca erişilebiliyor. Synology kullanıcıları, cihaz üzerinde bulunan USB bellek sürücüleri ile NAS cihazından basit şekilde istenilen dosya veya belgeleri kopyalayıp yedekleyebiliyor. Synology tarafından sunulan özelleştirilebilir kurallar sayesinde kullanıcıların hangi dosyalara erişip erişemeyecekleri oluşturulan izin protokolü ile belirlenebiliyor.
Kimin hangi dosyaya erişebileceğine siz karar verin
Farklı ihtiyaçlara göre farklı çözümler sunduklarını belirten Synology Türkiye Ürün Müdürü Volkan Yiğit, “Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde kullanıcılarımızın yeni teknolojilerden yararlanmasını sağlıyoruz. Synology High Availability’nin son sürümü, S.M.A.R.T testleri ve SSD Trim (Uygun Biçimlendirme Komutları) ile sunucuların düzenlenmesini sağlarken, kullanıcıların bölünmüş alanlarını azaltmak için çekirdek sunucu eklenmesine izin veriyor. Virtual DSM Manager sürümü, hizmet kesintisini önlemek için üçüncü bir makinede saklanan verileri tutarken, kullanıcıların sorunsuz şekilde iki Synology NAS cihazları arasında DSM sanal örneklerin aktarılmasını sağlıyor. Bununla birlikte, Btrfs özelliklerinden yararlanarak sanal DSM yöneticisi oluşturup, saniyeler içerisinde tüm makineleri geri yüklemeye olanak sağlıyor.” dedi.
Felaket durumunda bile veri kaybedilmiyor
Snapshot Replication uygulaması, belgeleri korumak için sanal makine verileri veya diğer önemli dosyaların felaket durumunda güvenli ve kullanılabilir kalmasını sağlamak için güncellenmiş yönetim araçlarının denetimini sağlıyor. Ayrıca anlık kopyalama işlemi yapmaya imkân tanıyor. Daha fazla esneklik için yerel birimlere anlık görüntüler kaydedilebiliyor. Hyper Backup’ın son sürümü sayesinde ise gelişmiş bütünlük kontrolleri yedekleri güvenli tutularak, veri tekilleştirme ile depolama tüketimi azaltılıyor. Hyper Backup uygulamasıyla kullanıcılar ayarlarını özelleştirebiliyor, veri saklama kuralları oluşturulabiliyor.