Ana Sayfa Tasarım Starbucks Tokyo mağazası

Starbucks Tokyo mağazası

Japon mimar Kengo Kuma, müşterilere daha teatral bir deneyim sunmak için, origamiyi andıran tavanlar ve kiraz çiçekleri izleri bulunan Starbucks Tokyo mağazasını tasarladı.

Tokyo’daki Starbucks Reserve Roastery, Seattle, Şangay, Milano ve New York’taki şubeleri ile birlikte dünyadaki beş şubeden biri. Markanın tipik kafelerinden farklı olarak, bu büyük ölçekli kavurucularda nadir kafeinli içeceklerin tadına bakma fırsatları ile birinci sınıf bir deneyim sunuluyor.

Kengo Kuma tarafından tasarlanan Starbucks Reserve Roastery Tokyo mağazasında, Nakameguro’da bulunan Tokyo manastırının, Japonya’nın manzaralarına ve geleneksel el sanatlarına atıfta bulunması amaçlanmış.

Kengo Kuma, dış cephesinden balkon teraslarını barındıracak ahşap yüzgeçleri bulunan dört katlı binaya imza attı Starbucks Tokyo mağazasının içi ise Liz Muller tarafından hayata geçirildi. Büyük bir bakır kahve çekirdeği varili, binanın dört katından yukarı doğru uzanan mekanın girişinin en önemli unsuru. 16 metre yüksekliğinde olan silindirik hacim, ‘tsuchime’ adı verilen bir işlemle yaratılan ve küçük bir çekiçin girintili bir desen oluşturduğunu gören bir benekli yüzeye sahip.


Bakır, her baharda yakındaki Meguro nehri boyunca görünenleri taklit ederek yüzlerce kiraz çiçeği oluşturmak için de kullanıldı. Bunlar, ipin ince parçalarının üzerinde doğrudan fıçı önünde sallanarak, havada asılı konuma getirildi.

Zemin katın düzeni, “müşterileri sürükleyici bir deneyime çekmek” için açık plan olarak kurgulandı. Yemek masası ve sandalyelerle doldurulmuş alanların yanı sıra, Starbucks ürünleri satan küçük bir perakende alanı ve el yapımı ve cornetti gibi İtalyan lezzetleri sunan bir fırın da bulunuyor.

Starbucks Tokyo mağazasının zeminleri ve duvarları gri renk, tavan ise origami katlanmış kağıdın görüntüsünü hatırlatmak amacıyla üçgen şeklinde çizgili ahşap bloklarla kaplanmış. Mağazanın eşsiz estetiği, yukarıdaki katlarda da sürdürülmüş. Birinci kat Japon çaylarına adanmış, ikinci kat ise espresso martinis gibi alkolle doldurulmuş uçların servis edildiği bir kokteyl barı olan Arriviamo’ya ev sahipliği yapmış.

Mağazanın dördüncü katında ise topluluk etkinlikleri ve konuşmaları için kullanılabilen Japonca terim olan “Amu” adında “birlikte örmek” için kullanılan oldukça büyük bir salon yer alıyor. Bu kat ayrıca, barista eğitimi için de kullanılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz